Ενεργειακή απόδοση | dyson.com.cy
Ενεργειακή ετικέτα για ηλεκτρικές σκούπες

Έρχεται τον Σεπτέμβριο: Ενεργειακή ετικέτα για ηλεκτρικές σκούπες

Η ενεργειακή ετικέτα σας βοηθά να κατανοήσετε την ενεργειακή απόδοση και αποτελεσματικότητα της σκούπας. Τίθεται σε εφαρμογή από την 1 Σεπτεμβρίου 2014. Ακολουθεί απεικόνιση της ενεργειακής ετικέτας.

1. Ενεργειακή απόδοση
Βασίζεται κυρίως στην ενεργειακή κατανάλωση αλλά επηρεάζεται και από το επίπεδο απορρόφησης.

2. Ετήσια ενεργειακή κατανάλωση
Αναφέρεται στην ποσότητα ενέργειας που θα καταναλώσει η ηλεκτρική σκούπα κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Ενεργειακή ετικέτα για ηλεκτρικές σκούπες

3. Εκπομπές
Αναφέρεται στην ποσότητα σκόνης που εξέρχεται από την ηλεκτρική σκούπα.

4. Επίπεδο θορύβου
Αναφέρεται στο επίπεδο θορύβου (ντεσιμπέλ) που παράγει η συσκευή.

5. Επίπεδο απορροφητικότητας σε χαλιά-μοκέτες
Αναφέρεται στην ποσότητα σκόνης που απορροφά η συσκευή από χαλιά-μοκέτες

6. Επίπεδο απορροφητικότητας σε δάπεδα
Αναφέρεται στην ποσότητα σκόνης που απορροφά η συσκευή από δάπεδα και σχισμές.

Η πραγματική αποτελεσματικότητα δεν κρίνεται

"Η πραγματική αποτελεσματικότητα δεν κρίνεται μόνο από την καλή ενεργειακή κατάταξη, είναι κάτι περισσότερο. Είναι η δημιουργία "απλών" συσκευών που διατηρούν υψηλή απόδοση, δεν δημιουργούν απορρίματα και δεν υποκρύπτουν από τον χρήστη τα επιπλέον κόστη που προκύπτουν κατά τη διάρκεια ζωής των συσκευών.

Για να βρείτε μια πραγματικά αποδοτική ηλεκτρική σκούπα, δείτε πέρα από την ενεργειακή ετικέτα.

Για να βρείτε μια πραγματικά αποδοτική ηλεκτρική σκούπα, δείτε πέρα από την ενεργειακή ετικέτα.

Επιλέξτε μια σκούπα με σταθερή απόδοση.

1. Επιλέξτε μια σκούπα με σταθερή απόδοση.

Η ενεργειακή ετικέτα διατιμά τις ηλεκτρικές σκούπες πριν μπει σκόνη στη μηχανή. Στη πραγματικότητα, η σκόνη είναι η αιτία που οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες χάνουν απορροφητικότητα. Αυτό σημαίνει ότι η βαθμολογία της ενεργειακής ετικέτας σε μια ηλεκτρική σκούπα μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την επίδοση της - οι έλεγχοι της Dyson έχουν δείξει ότι όταν μια ηλεκτρική σκούπα δεν διατηρεί την απορροφητικότητα της, η απόδοση στην αναρρόφηση στην ενεργειακή ετικέτα μπορεί να πέσει ως και πέντε βαθμίδες στο σπίτι.

Επιδιώκοντας μια καλύτερη ενεργειακή ετικέτα

Επιδιώκοντας μια καλύτερη ενεργειακή ετικέτα

Η Dyson έχει υποβάλει την ενεργειακή ετικέτα για δικαστικό έλεγχο στο Ευρωπαικό Γενικό Δικαστήριο. Για να εξασφαλίσουμε ότι η ενεργειακή ετικέτα θα βοηθήσει πραγματικά τους πελάτες μας, προτείνουμε να λαμβάνουν υπόψη τους την απόδοση της ηλεκτρικής σκούπας, όταν έχει δοκιμαστεί και έχει εισχωρήσει σκόνη στο εσωτερικό της. Με αυτό τον τρόπο, θα κρίνει την απόδοσή της από τον τρόπο λειτουργία της μέσα στο σπίτι και όχι μόνο από ότι αναγράφεται στο ράφι του καταστήματος.

Επιλέξτε μια σκούπα με σταθερή απόδοση.

2. Η ενεργειακή απόδοση είναι σημαντική - αλλά δε θα σας εξοικονομίσει και πολλά χρήματα…

Αν επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα ενεργειακής κλάσης Α, αντί για μια ηλεκτρική σκούπα ενεργειακής κλάσης G υποθέτετε ότι το κόστος λειτουργίας θα είναι πολύ χαμηλότερο. Στην πραγματικότητα, όμως, η διαφορά στον λογαριασμό ρεύματος θα είναι μόνο €4.97 ανά χρόνο (€24.85 για πέντε χρόνια). Επιλέγοντας λοιπόν ένα μοντέλο υψηλότερης κλάσης δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τσέπη σας.

απαλλαγείτε από τα κρυμμένα κόστη.

…για πραγματική οικονομία, απαλλαγείτε από τα κρυμμένα κόστη.

Κάποιες σκούπες βασίζονται σε σακούλες μιας χρήσης και φίλτρα για να παγιδεύσουν τη σκόνη. Το κόστος, όμως, αντικατάστασής τους μπορεί να ανέρχεται στα €329 για μια πενταετία ζωής της ηλεκτρικής σας σκούπας.

Αναλογιστείτε το ευρύτερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

3. Αναλογιστείτε το ευρύτερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Οι ηλεκτρικές σκούπες που χρησιμοποιούν αναλώσιμα παράγουν απόβλητα που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Στην Ευρώπη μόνο, 126 εκατομμύρια σακούλες και φίλτρα καταλήγουν σε χωματερές ή πρέπει να αποτεφρώνονται κάθε χρόνο. Η ενεργειακή ετικέτα δεν λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Όλες οι ηλεκτρικές σκούπες Dyson έχουν σχεδιαστεί για να είναι αποδοτικές.

Όλες οι ηλεκτρικές σκούπες Dyson έχουν σχεδιαστεί για να είναι αποδοτικές.

Χωρίς απώλεια απορροφητικότητας, όλες οι ηλεκτρικές σκούπες Dyson διατηρούν την αποδοτικότητά τους στο σπίτι. Και χωρίς επιπλέον κόστη ή απορρίματα από τα αναλώσιμα, οι ηλεκτρικές σκούπες Dyson είναι σχεδιασμένες για αποδοτικότητα που δε αναγράφεται στην ενεργειακή ετικέτα.

Σημεία πώλησης
Κορυφαίοι στην εκστρατεία για αποδοτικά μοτέρ.

Κορυφαίοι στην εκστρατεία για αποδοτικά μοτέρ.

Η Dyson δεν έχει σχεδιάσει ποτέ μοτέρ ισχύος άνω των 1600W. Προωθήσαμε την εκστρατεία για τα όρια ισχύος στα μοτέρ των ηλεκτρικών σκουπών και καλωσορίζουμε το γεγονός ότι η ενεργειακή ετικέτα θα εισηγείται τη μέγιστη ισχύ για νέες ηλεκτρικές σκούπες, εξασφαλίζοντας το όριο της ισχύος στα 1600W προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση του σε ηλεκτρική ενέργεια.

Όλες οι ηλεκτρικές σκούπες Dyson έχουν σχεδιαστεί για να είναι αποδοτικές.

Απλές μηχανές

Η Dyson δημιουργεί συσκευές που λύνουν προβλήματα, με αποτελεσματικότητα. Εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο την ισχύ από κάθε Watt και κάθε γραμμάριο υλικού, μειώνοντας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Απαλλαγήκαμε από τις δαπανηρές σακούλες και τα φίλτρα και σχεδιάσαμε αποτελεσματικά ψηφιακά μοτέρ τα οποία εξοπλίζουν τις ελαφριές και υψηλής-απόδοσης φορητές μας σκούπες.

;